Kurssilaisten kokemuksia

”Kurssin alussa päätin, että jatkossa lasit (-2,5 diopteria) ovat minulle vain apuväline, eivät osa minua. Siitä lähtien käytin laseja vain autolla ajaessani. Muuten olin täysin ilman laseja. Alussa se tuntui hankalalta, mutta loppujen lopuksi siihen tottui todella nopeasti. Näkö parani jatkuvasti ja nyt 4kk myöhemmin tarvitsen laseja enää pimeässä autolla ajaessa.”
-Henna

”Olen tehnyt nyt harjoituksia epäsäännöllisesti joitakin kuukausia, välillä pitäen taukoja. Kuitenkin jo pienelläkin harjoittelulla huomasin muutoksia näössä ja hyvin pian aloin olla suurimmaksi osaksi ilman laseja. Tällä hetkellä käytän laseja vain autolla ajaessa ja televisiota katsoessa. Vanhat -2.75/-2.5 lasit alkoivat tuntua liian vahvoilta ja tällä hetkellä käytän vahvuuksia -1.75/-1.5.”
- Pirjo

”Olen oppinut kurssilla rentouttamaan silmiäni, luottamaan siihen että näen ja saanut paljon uusia oivalluksia mielen ja silmien yhteydestä. Kurssin/kirjan sisältö on selkeää ja harjoitukset helppoja, ja mielestäni jokaisen jolla on ongelmia näön kanssa tulisi perehtyä aiheeseen.”
- Pirjo

”Joka päivä iloitsen siitä että kurssin ansiosta pärjään lähes koko päivän jo ilman laseja. Se on aivan mahtavaa : )”
- Eerik

”Aiemmin silmäni olivat herkät auringonvalolle, nyt valo tuntuu hyvälle.”
- Henna

”Käy todellakin järkeen, että silmät tarvitsevat yhtä lailla harjoitusta kuin muukin keho” Tiina
”Kurssilta olen oppinut erilaisen suhtautumisen silmiin ja näkemiseen kuin aiemmin optikkona työskennellessäni. Hyvä kurssi ehdottomasti!”
- Riikka

”Kurssilla on paljon hyviä ja monipuolisia harjoituksia, jotka helppo sisällyttää muuhun päivään. Ihanaa on ollut huomata, että tulen tosiaan toimeen ilman lasejakin.”
- Asta

”Tätä palautetta kirjoittaessa tajusin, että nythän mulla on lähes 2 diopteria parempi näkö kuin pahimmillaan (-7.75 ja -7) ja kotona pärjään muuten hyvin noilla -5 ja -4 laseilla. Olen kiitollinen silmistäni ja näkökyvystä ja haluan nähdä maailman selkeästi ja kirkkaasti. Kiitos vielä tästä kaikesta mahdollisuudesta ja että jaksat auttaa ihmisiä silmien parissa.”
- Anniina

”Isoin oivallus oli, että silmiä on rentoutettava ja, että silmät kaipaavat yhtälailla huomiota ja hoitoa kuten esim. iho, hiukset ja hampaat. ”
-Anniina

”Olen harjoitellut vasta kolmisen viikkoa mutta silmät tuntuvat kirkkaammilta, piilarit tuntuvat paremmilta päässä.”
- Susanne

”Olen käyttänyt lukulaseja n. 20 vuotta ja nyt koko ajan pidettäviä kaksiteholaseja 3 vuotta. Arvot ovat OD +1.25 ja OS +1.75. Paras juttu harjoittelussa on silmien rentoutuminen ja hyvän olon tunne sekä kaukonäön paraneminen. Olen nyt ilman kakstehojani aina kun vaan mahdollista sisällä ja aina ulkona. Tekee hyvää! Jatkan harjoittelua.” - Katja

"Kiitos tästä kurssista, on kyllä niin ihania oivalluksia tullut!"  - Jonna

"Olen nyt tehnyt lähinnä silmärentoutusta ja käyttänyt neulanreikälaseja sekä pyrkinyt ulkona kävellessäni olemaan ilman laseja. En ole oikein löytänyt aikaa säännöllisiin silmäharjoituksiin - aina kun pääsen hyvään rytmiin niin tulee elämääni jotain, joka vie ajan ja energian. Kuitenkin tällä huonolla harjoittelullakin näköni on selvästi parantunut.
Kiitos todella hyvästä ja tietorikkaasta kurssista!"
-Riitta