Luonnollisen näkemisen hyötyjä

Silmät ja näkösysteemi ovat paljon enemmän kuin mekaaninen näkeminen, mikä sekin itsessään on ihmeellinen ja jännittävä kokonaisuus. Näkeminen vaikuttaa merkittävästi olemiseemme. Luonnollisen näkemisen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin tarkka näkö, joka myös silmälaseilla voidaan saada aikaan. Silmät ovat aivojen jatke ja kun saamme parannettua toiminnallista näköämme parantaa se myös aivojemme toimintaa.

Harjoittelulla saatavia hyötyjä:

 • kirkas näkö
 • rennot ja toimivat silmät
 • silmäsairauksein ehkäisy (verenkierron paraneminen)
 • unen laadun paraneminen
 • parempi muisti ja keskittymiskyky
 • itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin lisääntyminen
 • rahan säästyminen

Vinkkejä luonnolliseen näkemiseen

 1. Aloita aamu virkistämällä silmäsi kylmällä vedellä huuhdellen. Pärskytä mahdollisimman kylmää vettä suljetuille silmillesi tai käytä suljettuja silmiäsi kylmän vesihanan alla 10-20 kertaa.
 2. Lukiessasi tai tietokoneella työskennellessäsi, siirrä katse aina välillä kaukaisempaan kohteeseen, esimerkiksi puun latvaan ulkona. Samalla ehkä muistat rentouttaa hartiat! =)
 3. Muista räpytellä silmiäsi! Ota tarpeen mukaan 10 räpytyksen räpyttelykuuri.
 4. Anna silmiesi liikkua pirteästi kävellessäsi ja katsellessasi ympärillesi. Jatkuva maahan tai kännykkään katselu sulkee ympärillä olevan maailman pois, jolloin jää monta kaunista yksityiskohtaa näkemättä. Kun silmäsi liikkuvat vapaasti, näet elämässäsikin enemmän vapautta ja mahdollisuuksia.
 5. Vahvista silmän ulkoisia lihaksia. Katso niin pitkälle vasemmalle kuin mahdollista päätäsi kääntämättä. Pidä pari sekuntia ja tee sitten sama oikealle puolelle. Siirry keskikohdan kautta katsomaan ylös pariksi sekunniksi ja sitten sama alas. Tee sama myös molemmille sivuille ylä- ja alaviistoon. Lepuuta hetki silmiäsi. Toista harjoitus 5 kertaa.
 6. Anna silmien sulkeutua ja rentoudu. Tunnustele mille silmissä ja silmien ympärillä tuntuu. Kuvittele kuinka silmien ympärillä olevat lihakset rentoutuvat ja silmät lepäävät.