Mitkä neulanreikälasit?

Neulanreikälaseissa ei ole läpinäkyvää lasia vaan musta levy, johon on porattu runsaasti pieniä reikiä. Katsoessasi reikien läpi, näet kohteet huomattavasti suuremmalla terävyysalueella kuin tavallisilla laseilla katsoessasi. Terävyysalueen laajeneminen tekee neulanreikälaseista hoitavat ja rentouttavat. 
Ne toimivat juuri päinvastoin kuin silmälasit, jotka supistavat terävyysalueen verkkokalvon tarkan näön pisteeseen. Tällä alueella on vain 5% verkkokalvon valoreseptoreista, jonka seurauksena ne ylikuormittuvat, kun taas loput 95% soluista surkastuu ärsykkeiden puutteesta. Neulanreikälasit aktivoivat myös laajempaa aluetta aivojen näkökuoressa kuin perinteiset silmälasit

Silmäsi tarkentavat automaattisesti kohteeseen, kunnes kontrasti kasvaa niin, että muodostuu selkeä kuva. Jos kuva ei kuitenkaan kirkastu, tarkentamisessa luovutetaan ja tuloksena on taittovirhe. Sekä silmälasien käyttö, että liian sumea kuva (heikko näkö) lasittomana passivoi silmän lihaksia. Neulanreikälasit taas terävöittävät kuvaa, sallien silmän ”tarkennuslihasten” normaalin aktivoitumisen.  Ne virkistävät väsyneitä silmän lihaksia ja auttavat silmää katsomaan aktiivisesti, jolloin ”tuijottaminen” ja sen aiheuttama kireys vähenee.

Neulanreikälaseja on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta vasta viime vuosina ne ovat nousseet suosituiksi. Nyt on laajemmin hyväksytty, että neulanreikälasit todella parantavat näköä niillä, jotka kärsivät silmäjännityksen aiheuttamista taittovirheistä. Neulanreikälaseja käytetään myös perinteisen optiikan puolella selvitettäessä, onko kyse taittovirheestä vai silmäsairaudesta. Taittovirheen ollessa kyseessä kuva kirkastuu, mutta esimerkiksi harmaakaihissa ei.

Osta Kirkas Näkö -harjoituspaketti tai pelkät neulanreikälasit!