Oikea ja vasen silmä näyttää erilaisen maailman

On väliä kummalla silmällä katsot! Alla kiinnostava testi ja harjoitus, joilla voit tutustua itseesi paremmin.

Edellisessä blogitekstissä mietittiin näkemisen ja katsomisen eroja ja kuinka ne vaikuttavat meidän olemiseemme. Lupasin  kertoa lisää silmälappuharjoituksesta ja sen herättämistä tunteista ja huomioista.

Oletko koskaan kokeillut peittää toista silmääsi silmälapulla?

Testiluontoisesti harjoitus toimii parhaiten peittämällä dominoiva silmä eli se, jonka viestit kulkevat aivoihin aktiivisemmin (ei välttämättä näöltään parempi silmä).

Voit testata kumpi on dominoiva silmäsi esimerkiksi katsomalla kauempana olevaa kohdetta molemmin silmin etusormien ja peukaloiden muodostaman ympyrän kautta (tai paperiin tehdyn reiän läpi).

Hae itsellesi sopiva etäisyys 3-20 metrin päästä. Sulje sitten vuorotellen silmiäsi.

Se silmä, jolla katsoessa kohde jää ympyrän sisään on dominoiva. Toisella silmällä kohde hyppää ympyrästä ulos.

Meidän jokaisen kokemukset on hyvin yksilöllisiä, kuten ovat silmämme, kehomme ja mielemme muutoinkin, siksi kokemusten jakaminen onkin niin antoisaa! Alla havaintojani silmälappu-harjoituksesta.

Itselläni oikea silmä on vahvempi, joten peitin sen kuudeksi tunniksi silmälapulla (lyhyempikin aika riittää).

Ensiksi työstin ”mitä muut ajattelee” ajatuksiani liikkuessani ulkona. Samalla päästäen näistä peloista ja epävarmuudesta jatkuvasti irti ja rentoutuen siihen, että saan olla juuri kuten haluan.

Olen arjessa aika tai merkittävänkin suorituskeskeinen ja mielessäni on yleensä jatkuvasti työlista ja kymmenet tekemättömät työt kaikkiin eri elämänalueisiin liittyen. Tähän liittyi merkittävin muutos oikean silmän ollessa peitettynä!

Suorittaminen jäi huomaamatta taka-alalle! En muistanut tiskikoneen tyhjäystä ja monia muita pieniä tai suuria edessäni olevia töitä. Päivän asiat hoituivat, mutta en suorittanut ja kiirehtinyt tekemään kaikkea ”valmiiksi”! Tunne oli mahtava!!

Helposti (etenkin me äidit) valitamme, kun lapset tai puoliso eivät tee riittävästi ja joudumme itse tekemään ”kaiken”. Harjoitus paljasti, kuinka oma suhtautumiseni, se kuinka katson maailmaa tai tässä tapauksessa vain kummalla silmällä katson muutti kaiken! Olotilani muuttui ja siinä samalla se kuinka näin ympäristön ja kuinka siinä elin.

Vastaavasti ihminen, jonka vasen sllmä on dominoiva kertoi sen peittämisen lisänneen järjestelmällisyyttä ja napakkuutta puheessa ja asioiden toteuttamisessa.

Harjoitus on todella yksinkertainen, eikä vie ylimääräistä aikaa, sillä silmälapun kanssa voi tehdä lähes kaiken mitä muutoinkin tekisi. Turvallisuus luonnollisesti huomioiden eli ei esimerkiksi autoilua tai rakennustelineillä kiipeilyä. Etenkin alkuun on hyvä keskittää huomiota rauhalliseen hengitykseen ja läsnäoloon, mikä on pitkin päivää muutoinkin hyväksi! Tunteita todennäköisesti herää, mille voi uteliaana ja myötätuntoisesti antaa huomiota ja tilaa.

Hurjan kiinnostavaa vai mitä olet mieltä?

Suosittelen kokeilemaan!

Tämä kuvaus oli vain pintaraapaisu aiheeseen, joka voi viedä vielä paljon syvemmälle oman olemisen ja feminiini- ja maskuliinipuolien ymmärtämiseen. Kirkas näkö -kurssilla näistä lisää ja harjoituspakettiin kuuluu myös silmälappu, jos sellaista ei kotoa löydy.

Olisi ihana kuulla kokemuksiasi, jos testaat!