Silmät suojelevat meitä näkemästä liikaa. Siksikö näkö sumeni?

Mitä kuuluu? Millaisessa ympäristössä ja olemisen tilassa elät elämääsi?

Maailmassa, meissä itsessä sekä ihmisten välisissä suhteissa tapahtuu nyt valtavasti. Näitä muutoksia tuskin kukaan voi olla huomaamatta, vaikka niiden näkeminen ei ole aina helppoa. Uutiset ja sosiaalinen media lietsovat pelkoa, uhkakuvia, epävarmuutta ja vastakkainasettelua. Se voi vaikuttaa meihin voimakkaasti, mikäli pidämme itsemme “ajantasalla” tapahtumista. Moni huomaa levottomuuden ja ärtyisyyden lisääntyvän, jos eksyy pidemmäksi aikaa selailemaan eri näkemyksiä maailman tilanteesta.

On arvokasta oppia tunnistamaan omat tunteet ja mitä kehossa tapahtuu eri tilanteissa. Kun oppii olemaan läsnä itsessään ja uskaltaa kuulla kehon viestit, se johdattaa meitä aina oikeaan suuntaan. Kehosi (ja silmäsi) rakastaa sinua pyyteettömästi ja on valmis tekemään kaikkensa puolestasi! Tämä aika on haastavaa keholle lisääntyneen stressin vuoksi ja silmille erityisesti, jos lukee paljon tekstejä ja näkee kuvia, joita ei haluaisi nähdä ja joiden viesti ei ole totta omassa sisäisessä maailmassa. Vastaako näkemäsi uutiset ja se mitä näet elinpiirissäsi eli päivittäisessä elämässäsi kuinka hyvin toisiaan?

Silmät ja mieli lepäävät, kun näemme sen mitä teemme tai mitä on edessämme, emmekä vaali mielessämme erilaisia uhkakuvia tai huolta sisältäviä tulevaisuudennäkymiä. Nykymaailmassa hyveellisen ihmisen odotetaan valmistautuvan juurikin näihin kauhuskenaarioihin, jotka tuodaan ulkopuolisen auktoriteetin toimesta ja jotka ennustavat pahinta mahdollista lopputulosta. Itsekkäänä pidetään omiin silmiin, kehoon ja tunteisiin luottamista. Näihin taitoihin ja vaistoihin, jotka on pitäneet erilaiset eläinlajit elossa ja auttaneet niitä kehittymään vuosituhansien ajan!

Kuinka pelko, stressi ja huolet voivat vaikuttaa näköön ja silmiin?

Jos edessä on asioita, jotka tuntuvat olevan meille liikaa, on luonnollista ettemme halua nähdä niitä. Se on okei, kun tiedostamme sen! Voimme sulkea silmät, hengähtää ja todeta  ”Tämä ei tee mulle nyt hyvää. Kuinka voin muuttaa tilannetta ja suojata itseäni tältä? Mitkä asiat vie oikeaan suuntaan, mitä on hyvä vähentää?”

Jos me ei tiedosteta asioita, joita ei haluta nähdä ja stressaava tilanne jatkuu pitkään, silmät alkavat puolestamme sumentamaan kuvaa. Silmien ympäryslihakset jännittyvät yhdessä yläkehon muiden lihasten kanssa. Silmien toiminta häiriintyy ja näkö sumenee sopivasti, ettei ristiriita tai epäkohdat ole enää liian teräviä ja silmiinpistäviä. Keho tosiaankin tekee kaikkensa meidän puolestamme, vaikka se kärsisi siitä itse! Se ei koskaan syyttele, vaikka emme useinkaan ymmärrä itsemme ja sen parasta, vaan palvelee rakkaudella viimeiseen hengenvetoon asti. Voi miten kiitollinen olenkaan keholleni tästä!

Meille on opetettu toimimaton tapa lukea kehomme viestejä

Mistä näön sumeneminen kertoo? No tietenkin silmälasien tarpeesta! Oikeastiko? Mitä jos se kertookin kehon ja mielen epätasapainosta? Liiasta stressistä, itsensä ja oman tiensä hylkäämisestä, sopeutumisesta vääränlaiseen muottiin tai pelosta tulla hylätyksi? Niin ja itsensä hylkäämistä on myös liiallinen ruutuaika, joka selkeästi meistä osalla heikentää näköä.  On niin monia syitä. Niin monia! Itse olen vakuuttunut (kuuden vuoden kokemuksella),  että paras lääke heikentyneeseen näköön ei todellakaan ole silmälasit tai leikkaus!

Paljon arvokkaampaa on tutustua omiin silmiin ja oppia huoltamaan niitä. Tuntea rakkautta ja kiitollisuutta silmiä ja niiden viestejä kohtaan, sillä ne ohjaavat meitä tuntemaan itsemme paremmin ja elämään täydesti oman näköistä elämää!  … ja tällöin kuvaa ei ole enää tarvetta sumentaa vaan on taas turvallista nähdä kirkkaasti! =)