Rentous, tie kirkkaaseen näköön
Opiskellessa ja tutustuessa monelta kannalta hyvinvointiin, etenkin siihen kuuluvaan näönparantamiseen on tullut selväksi, että tapoja ja mahdollisuuksia on valtava määrä. Batesin-metodi on kuitenkin silmiin ja näkemiseen keskittymisellään erityinen, valtaosa maailmalla olevista harjoitusohjelmista pohjautuu siihen,kuten myös Kirkas näkö luonnollisesti ohjelma.Näköön voi vaikuttaa kuitenkin myös monella muulla tavalla ja menetelmällä. Periaatteessa kaikki keinot, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja lisäävät rentoutta elämäämme vaikuttavat myös näköömme. Tämä on itsestään selvä asia, sillä ovathan silmät osa meitä ja vieläpä hyvin herkästi reagoiva osanen. Uskomuksillamme on merkittävä rooli asiassa. Mikäli uskomme, ettei näkö voi parantua kerran heikennyttyään, emme huomaa silmissämme tapahtuneita positiivisia muutoksia vaikka niitä ilmaantuisi olotilan parantuessa.Olen kuullut monia innostavia henkilökohtaisia kokemuksia näönparantumisesta esimerkiksi meditaation, jäsenkorjauksen, SensoReflex hoitojen, stressin hallinnan ja ravintomuutosten myötä. Tapoja vaikuttaa on siis monia.
Mikä sitten yhdistää näitä kaikkia teknikoita ja menetelmiä? Ihminen, joka niitä harjoittaa. Ihminen, joka tutustuu hetki hetkeltä paremmin itseensä, oppien kuulemaan, tuntemaan ja näkemään itsensä syvemmin. Ihminen, jonka keho (ja mieli) tasapainottuu ja siitä poistuu rajoittavia jännityksiä ja reaktiomalleja. Ihminen joka, oppii olemaan lempeästi ja arvostavasti läsnä kehossansa, ravitsemaan itseään oikein sekä hyväksymään tunteensa. Kun ihminen löytää rakastettavan itsensä sisältänsä, hän alkaa automaattisesti tehdä valintoja, jotka tekevät hyvää hänelle.” Parhaita” toimivia tapoja ja erilaisia opettajia ja hoitajia on yhtä paljon kuin ihmisiä, jotka niitä kaipaavat. Jokainen löytää itsellensä sopivimmat keinot ja tavat eheytyä, parantua ja kasvaa. Perusnäköharjoittelun lisäksi kannattaakin etsiä itselle parhaiten sopivat hyvinvointia ja elämäniloa lisäävät keinot. Kokonaisuus ratkaisee.Tärkeintä on kuitenkin ensin hiljentyä ja ottaa aikaa, saadakseen selville mikä itseä aidosti kutsuu. Arvostaa elämänsä tärkeintä ihmistä niin paljon, että on valmis laittamaan oman hyvinvoinnin suorittamisen ja arkirutiinien edelle. Mitä enemmän saamme hyvinvointia ja iloa elämäämme, sitä enemmän voimme säteillä sitä myös ympärillemme. 

 

Kokemusten jakamista

Herättelemme henkiin Facebookissa Kirkas näkö luonnollisesti -ryhmää. Se on tarkoitettu meille, jotka olemme sisäistäneet, että voimme vaikuttaa itse (myös) näköömme. Jaetaan kokemuksia harjoittelusta, onnistumisia sekä haastavia kohtia, kerätään ryhmään yhdessä tietoa ja innostavia artikkeleita näkemisestä. Tavoitteena on, että ryhmästä saa vertaistukea ja innostusta omaan harjoitteluun. (Itse en yleensä viihdy hyvin tietokoneella tai sosiaalisessa mediassa, mutta teen parhaani, että saadaan aikaiseksi alusta, josta voi saada tukea harjoitteluun. On tämä maailman laajentuminen ja yhteydenpito internetin avulla niin hieno juttu, että otetaan se tueksi harjoitteluun! =D )  

Kirkas näkö luonnolliseti – Facebook-ryhmä

 

Otan mielelläni vastaan myös sähköpostilla kokemuksia harjoittelusta; kysymyksiä, onnistumisia ja huolenaiheita. Millaista palautetta olet saanut optikoilta tai silmälääkäreiltä heidän kanssaan asioidessa? Mitkä asiat koit kirjassa tai harjoituksissa hyväksi, tökkikö jokin erityisesti entä mitä kehittämisehdotuksia on tullut mieleen? Kaikki palaute tervetullutta!

Toivon Sinulle rentouttavaa loppukesää ja syksyä virkein avoimin silmin!

Riikka