Syksy. Uuden alku

Luonto tarjoaa parastaan, koko kevään ja kesän valmisteltuja ja kypsytettyjä aarteitaan. Eväät, marjasanko ja ajaton mieli. Luonto hoitaa meitä samalla, kun poimimme marjoja ja sieniä talvivarastoon. Luonnossa kaikki on paikoillaan ja toimii ihmeellisesti. Voiko olla ihanampaa, kuin marjastuksen lomassa kalliolla pidetty evästauko. Nyt on loistava aika hakea taukoja rakennetusta ympäristöstä. Luonnossa kaikki on mitä on ja se riittää. Kaikki kasvaa ajallaan, suuren suunnitelman mukaan. Voisiko olla parempaa opettajaa?

Hämärtyvinä iltoina marjoja peraten tai sohvalla makoillen on hyvä unelmoida. Olisiko aika herätellä sisällä kituvia suuria unelmia, jotka ovat sinne hautautuneet, niiden työläyden tai mahdottomuuden vuoksi. Ovatko ne sittenkin suuntaviittoja; suuria vuoria horisontissa, joita kohti suunnistamalla voimme löytää määränpäähän? Osa suurta suunnitelmaa. Tuleeko silloin kulkemiseemme ja arkeemme uudenlainen tarkoitus?

Unelman kirkastuttua seuraava jännittävä vaihe on suunnitella matka välietappeineen. Maailman ympäri ei ilahduta matkustaa pikalennoilla vain lentokentät nähden. Silloin jäisivät seikkailut ja arvokkaat muistot eri maista saamatta. Liekö unelmien kanssa sama asia? Matka on puolet unelmaa, kasvua ihmisenä unelmansa kokoiseksi.

Tästä päästäänkin matkan suunnitteluun, johon kuuluvat selkeät välitavoitteet. Saatuamme niiden avulla reittisuunnitelman valmiiksi, riittää astella askel kerrallaan kohti oikeaa suuntaa. Ja eihän se ole matkan pituus mikä tappaa, vaan vauhti ja taukojen puute. Välitavoitteet mahdollistavat virkistävät taukopaikat ja myös ajoittaisen leirielämästä nauttimisen, suunnan kuitenkaan katoamatta. Matkaan mahtuu pieniä voittoja ja suuria juhlia arjen tarpomisen keskelle.

Sitä on elämä! Kulkemista omalla polulla, katse määränpäässä, mutta eläen täydesti tässä hetkessä. Tällöin saamme kaikki eletyt kokemukset matkamuistoiksi arvokkaalta matkaltamme kohti määränpäätä ja voimme elää unelmaa.

Näillä tuumin luon uusia unelmia ja suunnitelmia luonnollisen näkemisen leviämiseen Suomessa. =) Määränpää on selvä ( eli tuoda luonnollinen näkeminen ja näönhuolto vaihtoehtona yleiseen tietoon), välietapit ovat tarkentumassa ja askeleita otetaan jo oikeaan suuntaan! =) Niistä lisää tuonnempana!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *