Itse olen ollut tällä matkalla alku vuodesta 2015 saakka. Tilasin Kalevi Karmitsalta silloin näön parannus paketin. Aloin innolla tekemään harjoituksia ja pystyinkin noin kolmen viikon päästä olemaan ilman laseja jo 6 tuntia kerrallaan. Suurin ongelma näkemisessäni oli hajataittoisuus, jonka vuoksi silmäni väsyivät nopeasti ja päänsärkyä tuli jo oltuani 15-30 minuuttia ilman silmälaseja. Olin käyttänyt silmälaseja aamusta iltaan jo 18 vuotta.

Olin innoissani tuloksista. Harjoitusten tekeminen kuitenkin unohtui muiden kiireiden alle ja palasin syksyyn mennessä takaisin vanhoihin rutiineihini ja myös silmälasien kokopäiväiseen käyttöön. Asia kypsyi mielessäni talven yli ja palasin aiheeseen uudelleen toukokuussa 2016. Kävin tapaamassa Kalevi Karmitsaa ja ostin häneltä englanninkielisiä kirjoja aiheesta sekä upposin tutkimaan netistä luonnollista näkemistä käsitteleviä tekstejä. Englanniksi tietoa ja tutkimuksia aiheesta löytyy runsaasti! Olen oppinut paljon ja ymmärrän nyt kuinka moneen asiaan näköongelmat voivat vaikuttaa; mm. päänsäryt, silmien väsyminen, lukihäiriöt ja lukemisen hitaus, matkapahoinvointi, ympäristön hahmottaminen ja muisti. Silmät ja aivot on luotu tekemään yhteistyötä.

Aloin taas uudella innolla tekemään harjoituksia ja sain jättää kesäkuun alussa kokonaan lasit pois käytöstä. Sen jälkeen en ole niitä tarvinnut. Usein kesän aikana, etenkin sateella olen iloinnut vapaudesta, jonka toimivammat silmät ovat suoneet. Koen myös suurena rikkautena lisääntyneen herkkyyden aistia silmien jännityksiä. Taito kehittyy harjoituksia tehdessä ja sen myötä on helpompi tiedostaa mm. omaa väsymistä ja stressaantumista. Usein lyhytkin pysähtyminen tähän hetkeen ja rentoutuminen omassa itsessä poistaa jännityksen, kunhan sen huomaa tehdä! Olen oppinut tuntemaan silmäni ja sitä myötä myös itseäni paremmin. Omien kompastelujeni myötä samoin kuin toisten kertomuksia kuultuani, tiedän kuinka helposti hyvä ja tärkeäksi koettukin harjoittelu jää kesken. Tähän avuksi tarjoan kuuden viikon Luonnollisen näkemisen -kurssia, sillä sitä olisin itse kaivannut harjoituksia tehdessäni.