Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Toiminallinen näkeminen

(Behavioral Vision) 

 

Moni silmälääkäri, kuten William Bates ja Roberto Kaplan onnistuivat parantamaan näkönsä ja pääsemään silmälaseistaan eroon, menetelmän kehittämisestä ja opettamisesta tuli heidän elämäntyönsä. 

 

USA:ssa on yli 3000 luonnolliseen näkemiseen erikoistunutta silmälääkäriä ja optikkoa. 

 

Euroopassa alan ammattilaisia on tietojeni mukaan eniten Saksassa. Heitä löytyy monista maista, toivottavasti pian myös Suomesta! Tukholmassa on jo luonnolliseen näkemiseen erikoistunut silmäasema.

 

Englanninkielisiä tutkimuksia ja kirjoja aiheesta on paljon. 

 

Linkkejä englanninkielisille sivuille:

- Better Vision

- Natural Vision Improvement

- Vision of Joy

Tervetuloa hoitoon

 

Perinteisessä jäsenkorjauksessa etsitään vaivan aiheuttajaa, eikä tyydytä hoitamaan oiretta. Tämän vuoksi ensimmäistä kertaa luokseni hoitoon tuleva asiakas täyttää asiakastietolomakkeen. Siitä selviää mm. syy minkä vuoksi on hoitoon hakeutunut ja kuinka kauan vaiva on jatkunut. Asiakas saa merkitä lomakkeessa olevaan kehokarttaan kaikki kohdat, joissa hän tuntee kipua, kireyttä, puutumista tms.

 

Lyhyen esihaastattelun jälkeen katsotaan seisoviltaan ryhti ja yleisesti kehon asento. Tämän jälkeen asiakas saa siirtyä alusvaatteisillaan hoitopöydälle viltin alle. Hoito aloitetaan jaloista, sillä jalat ovat koko kehon perusta, kuten talossa kivijalka. Selkä hoidetaan penkillä istuen. Tällöin voidaan käyttää kehon omaa painoa ja liikettä tehostamaan hoitoa. 

 

Onnistunut hoito on  yhteistyötä asiakkaan ja hoitajan välillä. Hoito on tehokkaampaa, kun käytetään hyödyksi asiakkaan aktiivisia liikkeitä ja sekä kuunnellaan ja kunnioitetaan kehon tuntemuksia.