Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

 

Jalat ovat kehon perusta. Joustava ja luja kivijalka. Niiltä kohoamme kohti aurinkoa ja pysymme pystyssä kovissakin myrskyissä. Tasapainoinen asento ja kosketus maahan saavat ihmisen voimaan paremmin. 

Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on  pehmeä hoitomuoto, jossa käsitellään koko keho. Hoito aloitetaan pinnasta ja edetään syvemmälle kehon antaessa siihen luvan. Kireyksiä ja jännityksiä voi olla jo aivan ihon alla, joten hoitokin on aloitettava pinnasta. Erittäin tärkeää on pehmitellä lihakset. lihaskalvot, sidekudokset ja jänteet ennen kuin siirrytään nivelten mobilisaatioon. Se on nivelten hellävaraista avaamista kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Hoito ei tuota kipua missään vaiheessa, vaan asiakkaan kiputuntemuksia kuunnellaan ja kunnioitetaan. Perinteiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu "niksautuksia", eikä minkäänlaista manipulaatiota. Lisää tietoa hoidosta.

 

Elämän aikana meille sattuu kaikenlaisia tapaturmia ja loukkaantumisia, jotka saavat kehomme pois tasapainosta. Ajan myötä tämä epätasapaino siirtyy sekä ylös, että alaspäin kehossamme aiheuttaen lihasten epätasaista kiristymistä ja sen myötä virheasentoja ja kiertymiä kaikkiin niveliimme, lantiokoriimme ja selkärankaamme.

 

Jalkoihimme tulee pituuseroa, koska emme enää seiso tukevasti kahden jalkamme, tukipilarimme varassa. Ikään kuin ”väärät lihakset” joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tällöin myös hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy. Saamme kipuja sinne, missä kehomme heikoin paikka sijaitsee.

 

Kävin Leila Kattilakosken opissa Eteläpohjanmaan opistolla koulutuksen jonka kesto oli 3½ vuotta. Valmistuin huhtikuussa 2017. Toimin myös Perinteinen jäsenkorjaus ry:n hallituksessa sihteerinä 2 vuotta 2015-2017. Lisää tietoa perinteisestä jäsenkorjauksesta, kuten myös itseäsi lähinnä sijaitsevat hoitajat löydät yhdisyksemme kotisivuilta www.perinteinenjasenkorjaus.fi.