Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Me emme voi opettaa ihmisille mitään,

me voimme vain auttaa heitä oivaltamaan asioita itse.

       

          - Galileo Galilei-

Toiminallinen näkeminen

(Behavioral Vision) 

 

Moni silmälääkäri, kuten William Bates ja Roberto Kaplan onnistuivat parantamaan näkönsä ja pääsemään silmälaseistaan eroon, menetelmän kehittämisestä ja opettamisesta tuli heidän elämäntyönsä. 

 

USA:ssa on yli 3000 luonnolliseen näkemiseen erikoistunutta silmälääkäriä ja optikkoa. 

 

Euroopassa alan ammattilaisia on tietojeni mukaan eniten Saksassa. Heitä löytyy monista maista, toivottavasti pian myös Suomesta! Tukholmassa on jo luonnolliseen näkemiseen erikoistunut silmäasema.

 

Englanninkielisiä tutkimuksia ja kirjoja aiheesta on paljon. 

 

Linkkejä englanninkielisille sivuille:

- Better Vision

- Natural Vision Improvement

- Vision of Joy

Eroon silmälaseista 

 

Luonnollisen näkemisen- kurssi on 6-viikon tehokas tuettu matka kirkkaampaan näkemiseen. Kurssilla saa uutta mullistavaa tietoa näkemisestä aiemman oppimamme käsityksen rinnalle. Tapausesimerkit innostavat ja auttavat ymmärtämään, että oman näön parantaminen on todella mahdollista! Käydään läpi myös kuinka näemme ja miten meidän tulisi käyttää silmiämme, silmän ja sen ympäristön anatomiaa, sekä erilaisia harjoitteita, joilla tuetaan silmän normaalia toimintaa. Kurssilla opetetut asiat pohjautuvat lääkäri William Batesin 1920-luvulla kehittämään metodiin, sekä hänen työtänsä jatkaneiden silmälääkäreiden tutkimuksiin, työhön ja heidän kirjoittamiinsa kirjoihin. 

 

 Kurssikokonaisuus

 

Kurssi sisältää lähiopetusta kolmena iltana, 2 tuntia kerrallaan (yht.6h). Kurssi päivät ovat kahden viikon välein ja tällöin jaetaan kurssimateriaali  aina seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Väliviikoilla, jolloin ei tavata kurssilainen saa sähköpostiviestin tukemaan harjoittelua. Kurssin aikana saa ottaa herkästi yhteyttä mikäli harjoituksista tai muuten omassa olossa jokin mietityttää.

Kurssin hintaan sisältyy edellä mainitut tapaamiset ja yhteydenotot, 43-sivuinen kurssimateriaali, joka pohjautuu William Batesin metodiin ja aiemmin kursseja Suomessa pitäneen Kalevi Karmitsan oppeihin. Pakettiin kuuluu myös harjoitusten tukena tarvittavat neulanreikälasit ja silmälappu.

 

Tällä hetkellä ei uusia ilmoitettuja kursseja kalenterissa.