Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kirkas näkö, kirkas mieli

Suomessa on edelleen vallalla käsitys, että näön heikentyessä tilannetta voidaan helpottaa vain silmälaseilla, piilolinsseillä tai leikkauksella. Maailmalla on kuitenkin kehitetty sadan vuoden ajan tehokkaita harjoitteita ja menetelmiä näön parantamiseksi luonnollisesti. Nyt niiden aika on levitä laajemmin myös Suomessa.

 

Visioni on jakaa tietoa kuinka voimme huolehtia silmistämme ja oppia näkemään oikein. Ihmisellä tulee olla mahdollisuus valita itse, kuinka haluaa silmistään huolehtia. Passiivinen “hoito” silmälaseilla tai leikkauksella ei ole enää ainoa vaihtoehto tämän uuden tiedon valossa.

 

 
Oletamme silmien toimivan ja olevan terveet ilman, että pitäisimme niistä lainkaan huolta. Verrataanpa silmien huoltamista esimerkiksi hampaiden huoltamiseen. Kuinka paljon vähemmän annammekaan huomiota silmillemme. Luottaisimmeko hammaslääkäriin, joka väheksyisi hampaiden harjaamista. Hän sanoisi, ettei hampaillemme ole tehtävissä muuta kuin paikata tulevia reikiä. Hoito tuskin tyydyttäisi, sillä meillä on itsellämmekin paljon tietoa hampaiden huoltamisesta. Jatkossa näin voi olla myös silmiemme suhteen.

 

Silmien tulee kestää koko elämämme ajan. Jos joudut hankkimaan vahvemmat linssit muutaman vuoden välein, et ole huoltanut silmiäsi niiden arvoisesti. Sinun tulisi kehittää tapoja harjoittaa silmiäsi päivittäin, että ne tulevat vahvoiksi ja toimiviksi. Silmien huoltaminen on helppoa eikä vie ylimääräistä aikaa, kun tiedät kuinka sen teet.  

 

Ei voi valita, ellei tiedä olevan vaihtoehtoja.

 

Meille on opetettu vain yksi lähestymistapa näkemiseen. Siinä silmät ajatellaan lähinnä kameran teknisinä linsseinä erillään muusta kehosta. Tämä mielikuva ei anna ihmiselle itselleen  paljoakaan uskoa kykyynsä vaikuttaa silmiensä terveyteen ja omaan näköönsä. Vaihtoehdoiksi heikon näön parantamiseen annetaan silmälasit tai laserleikkaus. Nämä ovat kuitenkin vain oireiden hoitamista.

 

Lääkäri William Bates kehitti toimivan näön parannusmenetelmän 1920-luvulla. Se ei kuitenkaan levinnyt kulovalkean tavoin loistavista hoitotuloksistaan huolimatta, vaan aiheutti vastustusta.  Sen ajan optikoilla ja silmälääkäreillä oli luutuneet käsityksensä silmistä ja näkemisestä ja niihin pohjautuu myös nykyinen optikoiden koulutus. Vanhat yleisesti hyväksytyt uskomusjärjestelmät eivät helposti mukaudu uuteen edistykselliseen tietoon. Laserleikkauksissa ja silmälasiteollisuudessa liikkuvat myös suuret rahat, mitkä vaikuttavat niiden  markkinoinnin laajuuteen.

 

Terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva vaihtoehto on osallistua kurssille, jolla opetetaan käyttämään ja huoltamaan silmiä oikein. Silmät eivät ole kehosta erillinen osa, jonka terveyteen ei itse voi vaikuttaa. Sinulla on itselläsi mahdollisuus pysäyttää näön huononeminen, parantaa näköäsi ja ehkäistä silmäsairauksia.